BEMUTATKOZÁS

Ha sétálsz egy tó közelében, sokféle hangot hallhatsz. A víz csobogását, a szél zúgását. Sokszor a békák kuruttyolását is. Dönthetsz, hogyan tovább. Észre sem veszed és továbbmész. Megállsz egy pillanatra, mert idegesít a vartyogás. Szidod a békát, mert zavar. Vagy állsz egy kicsit és hallgatod. Belefeledkezel. Akárhogy döntesz, a békának mindegy. Ő marad és brekeg. Yorick vagyok, és ez az én tavam.

Együtt brekegünk

  • jorick1977: @sünibaba: Én valójában nem erre gondoltam... :) De abban is van igazság, amit írtál. Hiszek abban... (2015.01.30. 07:03) Megcsalás 4.
  • sünibaba: Sokat gondolkodom a megcsalásról szóló írásaidon. Töprengek, hogy vagyok én most ezzel. Teljes mér... (2015.01.28. 19:33) Megcsalás 4.
  • sünibaba: @jorick1977: Válaszoltál, nagyon is, köszönöm. Én is egyre többször meglátom azt a sérült kicsit ... (2014.10.16. 18:56) Realitás vagy valóság?
  • jorick1977: @sünibaba: Magát az érzést ahhoz tudnám hasonlítani, amikor a bűvész nagylelkűen megmutatja, hogya... (2014.10.07. 09:37) Realitás vagy valóság?
  • sünibaba: @jorick1977: Esetleg igen, ha ez nem túl tolakodó kérés. Könnyebb megértenem, ha van konkrétabb pé... (2014.10.05. 07:32) Realitás vagy valóság?
  • Utolsó 20

Dühkontroll

2013.10.31. 07:18 | jorick1977 | 4 komment

Címkék: ego betegség bűntudat önértékelés fájdalom filozófia gondolatok valóság szenvedés figyelem pszichológia életvezetés szenvedély tudat igazság bűn megvilágosodás önismeret lelkiismeret útkeresés konfliktus félelmek elme önkép alacsony megszabadulás jelenlét megbánás feloldás

A düh, a lelki fájdalom, a bánat, frusztráció, szégyen mind elakadt életenergia, mely nem tudván szabadon áramolni, pangani kezd, feszíteni, miközben kitörési pontot keres.

Legalábbis valami ilyesmit mondanak azok, akik értenek valamicskét az efféle dolgokhoz.

Ha kicsit jobban szemügyre vesszük ezeket az érzéseket, akkor meglehetősen jól láthatóvá válik, hogy mindegyik egy tőről fakad. Onnan, hogy nem fogadjuk el a MOSTot. Nem fogadjuk el, ami most van. Szakadék van a jelen pillanat és a fejemben élő, egóm teremtette, szimulált valóság között. Minél élesebb ez a különbség, annál nagyobb a feszültség. (ld.: Vigyázat! Alacsony feszültség! c. bejegyzésem)

Nem tudtak szabadon áramlani ezek az energiák, mivel nem tudtam megélni a pillanatot, s így beleengedni azokat (ha már keletkeztek). És nem tudnak felszívódni sem, mert hát ugye energia nem vész el, csak…

Igen. 

Ezt az összeállt energiacsombékot nevezi Tolle “fájdalomtestnek”. Amikor újra történik valami, aminek eredményeképp újabb adag elakadt energia lesz a részünk, az egész miskulancia felkavarodik, aktivizálódik, s teljes erejével megpróbál belezuhanni az aktuális pillanatba.

Ez az “utolsó csepp” effektus. Amikor egy nehéz nap végén leüvöltöd valakinek a fejét, mert valamelyik hangsúlya nem volt a helyén :)

Az az ijesztő düh, amit már nem tudsz kontrollálni, az az, amikor megpróbál kitörni ez az energia. Szétárad a környezetedben, aktiválja mások pangó energiáit, és így tovább… Mint valami láncreakció.

Kiadtad a dühödet. Most jobb? Nem. Ahogy kitisztul a fejed, rájössz, mit tettél, s végre megjelenhet a szégyen, hogy milyen alak is vagy te. Merthogy azt hiszed, ezt Te csináltad. Ez a dühöngő elmebeteg Te vagy. Pedighát ez kb. olyan, mintha egy epilepsziás roham következményeiért neked kellene vállalni a felelősséget. Mindegy. A Szégyen. És itt a trükk! Az energia nem tűnt el, nem “adtad ki a dühödet”, csak egy látványos energiakitörés közben átalakítottad szégyenné. Most ez kering benned, amíg át nem transzmutálódik újra dühvé, mert találsz valakit, akit hibáztathatsz azért, hogy ilyen gusztustalanul viselkedtél.

"Nem tehetek róla, de X.Y. mindig kihoz a sodromból. Van benne valami, amit nem tudok elviselni!" "Az ő hibája, mert…"

Újra és újra. Mint egy kelés tele gennyel, ami ha ki is fakad, jó eséllyel indukál újabb gyulladásokat. (Fújj)

Ja, csakhogy ahhoz, hogy ne keletkezzenek bennem ilyen pangó energiák, lobotomiát kellene végrehajtani magamon. Ha zombi lennék, akkor menne, vagy mondjuk Buddha vagy Jézus. Na de az nem olyan egyszerű. Akkor most mi van? Hagyjuk a francba az egészet…

Jogosnak tűnik az elkeseredés. De van segítség. Azon a ponton van, ahol egyik elakadt energia átalakul a másikba. Némi odafigyeléssel ezt a transzmutációt Tudatosan is el lehet végezni. Ahhoz hasonlít, amikor megpróbálsz egy vadlovat megülni. (Figyelem! Nem megtörni!! az mindig visszájára fordul.) Megülni, mint a suttogók. Előbb megfigyeled, elfogadod, megszereted, aztán finoman megpróbálod rávenni, hogy legyen a partnered. 

Hogy szimplán hülye vagyok? Hát persze, de ez most nem ide tartozik. :)

Valójában már sokszor csináltál ilyet, csak véletlenül. Amikor a kudarc okozta szégyen dühvé, a dühöd elszántsággá alakult, ami végül segített legyőzni az akadályokat. A cél csak az, hogy mindezt minél gyakrabban és egyre tudatosabban hajtsd végre.

Hogy mi kell hozzá? Milyen tanfolyam?

Semmilyen.

Csak figyelj!

A bejegyzés trackback címe:

https://bekasto.blog.hu/api/trackback/id/tr985607377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szótlan Papagáj · http://nemapapagaj.blog.hu 2013.11.01. 16:12:15

Szívemből szóltál :-) Na de mi van akkor, amikor mégsem bánod meg, hogy ráripakodtál XY-ra? Hanem azt érzed, hogy érdemes volt megtenni, még akkor is ha csak úgy kipattant belőled. Mert legalább valami változik.

jorick1977 · http://bekasto.blog.hu 2013.11.02. 06:40:01

@Szótlan Papagáj: Nem kell szentté válni. (Bár próbálkozni ér :) Néha valaki nem ért a szóból. Nem érti meg, hogy nekünk van igazunk, mi látjuk helyesen. Ilyenkor nem marad más, "helyre tesszük". Tudja már, no. Bár felmerül a kérdés, ha igazunk van, kell-e erőt felvonultatnunk. Ha látjuk a Valóságot, akkor az igaz. Akkor én miért üvöltsem le a haját. Attól, hogy ő nem látja, attól még az igaz marad, mert az a Valóság. Ha meggyőzöm, ha nem. Bár, ha elérem, hogy belássa tévedését, akkor az nagyon jó, mert úgy érzem okosabb voltam, bölcsebb, erősebb és még segíteni is tudtam neki, amitől még jobb ember is lettem. Ez az Egó svédasztala :) (Persze ez csak játék, alig titkolt provokatív szándékkal, hátha kialakul belőle valami, ami Igaz. :D

Szótlan Papagáj · http://nemapapagaj.blog.hu 2013.11.03. 18:58:14

@jorick1977: Igen, ez a legnehezebb: 1) helyreteszem, mert szerintem nem jól látja a dolgokat - de mégis miből gondolom, hogy én jól látom? ; 2) nem teszem helyre, elfojtom magamban, amit gondolok - és akkor majd egy inadekvát helyzetben robbanok... A kérdés: hogyan nem tudnék robbani? A válasz nyilván az, hogy elengedem a helyzetet.. vagyis rezignált maradok?

jorick1977 · http://bekasto.blog.hu 2013.11.04. 06:30:28

@Szótlan Papagáj: Pont ezekre a kérdésekre keresem a választ a következő bejegyzésekben. (Dühkontroll gyakorlatok I-II.) Esetleg nézd át, aztán visszatérhetünk ezekhez a kérdésekhez :)
süti beállítások módosítása