BEMUTATKOZÁS

Ha sétálsz egy tó közelében, sokféle hangot hallhatsz. A víz csobogását, a szél zúgását. Sokszor a békák kuruttyolását is. Dönthetsz, hogyan tovább. Észre sem veszed és továbbmész. Megállsz egy pillanatra, mert idegesít a vartyogás. Szidod a békát, mert zavar. Vagy állsz egy kicsit és hallgatod. Belefeledkezel. Akárhogy döntesz, a békának mindegy. Ő marad és brekeg. Yorick vagyok, és ez az én tavam.

Együtt brekegünk

  • jorick1977: @sünibaba: Én valójában nem erre gondoltam... :) De abban is van igazság, amit írtál. Hiszek abban... (2015.01.30. 07:03) Megcsalás 4.
  • sünibaba: Sokat gondolkodom a megcsalásról szóló írásaidon. Töprengek, hogy vagyok én most ezzel. Teljes mér... (2015.01.28. 19:33) Megcsalás 4.
  • sünibaba: @jorick1977: Válaszoltál, nagyon is, köszönöm. Én is egyre többször meglátom azt a sérült kicsit ... (2014.10.16. 18:56) Realitás vagy valóság?
  • jorick1977: @sünibaba: Magát az érzést ahhoz tudnám hasonlítani, amikor a bűvész nagylelkűen megmutatja, hogya... (2014.10.07. 09:37) Realitás vagy valóság?
  • sünibaba: @jorick1977: Esetleg igen, ha ez nem túl tolakodó kérés. Könnyebb megértenem, ha van konkrétabb pé... (2014.10.05. 07:32) Realitás vagy valóság?
  • Utolsó 20

Összehasonlítva

2013.12.27. 08:22 | jorick1977 | komment

Címkék: ego harc önértékelés gondolatok valóság most figyelem pszichológia életvezetés tudat gyakorlat önismeret jelen útkeresés összehasonlítás elme önkép megszabadulás jelenlét feloldás


Hogyan lehet megállni azt, hogy folyamatosan összehasonlítsd magad másokkal? Kényszeresen hasonlítom össze magam másokkal, a testem, a tehetségem, a képességeimet, sikereimet teljesítményemet. Ezt komoly akadálynak érzem. Igyekszem hálát adni azért ami van. De az elmém, valahol ott a háttérben folyamatosan felmér. Összevet a szerinte ideális képpel. Mit tehetek ellene?

 


Az, hogy folyamatosan összehasonlítod magad másokkal, teljesen természetes. Ne tegyél ellene semmit. Persze, érzem, hogy téged nagyon zavar, hogy nem tudod abbahagyni. Ez már egy sokkal érdekesebb dolog. Olyan, mintha személyiséged egy része, nem lenne alárendelve az akaratodnak. Hirtelen dróton rángatott bábúnak érzed magad, akinek nincs beleszólása a saját sorsába? Nagyszerű!

Az ilyen pillanatok nagyon fontosak. Bepillanthatsz az egód működésébe. Az, hogy nem bírsz úgy cselekedni, ahogy akarsz, megmutatja, hogy az elméd magasról tesz a vágyaidra, elképzeléseidre, érdekeidre. Az elméd kizárólag önmagát szeretné kielégíteni. Márpedig neki mindennél fontosabb a saját integritása. Ennek része az, hogy folyamatosan pozicionálja magát a környezetéhez képest. Semmi nem erősíti őt annyira, mint az, ha különlegesnek, egyedinek érezheti magát. Vagy azért, mert valamiben jobb másoknál, vagy azért, mert rosszabb.

Az, hogy igyekszel hálát adni azért, ami van, az azt mutatja, hogy a tudatod kezd ébredezni. Megpróbálod tudatosan szemlélni az életedet. Ez óriási dolog. De! Amikor magaddal szemben próbálod ezt alkalmazni, akkor az elméd belső köreit bolygatod meg. Az egó pedig egy rendkívül agresszív ellenfél. Ő ilyenkor élet-halál harcot vív mindennel, amiről úgy véli, gyengítheti őt.

A rossz hír az, hogy semmit sem tehetsz az egód ellen. A jó hír, hogy nem is kell. Egyetlen egy teendőd van. Amikor azon kapod magad, hogy már megint olyasmit cselekszel, ami nyilvánvalóan az érdekeid, vágyaid, akaratod ellen való, akkor tudatosítsd magadban. hogy most az egód rángat téged dróton. Figyeld meg hogyan csinálja! Ne küzdj! Hagyd, hogy megtörténjenek a dolgok. Csak figyelj közben. Minél többször történik ilyen, annál hamarabb ismered fel az elméd trükkjeit. Annál kevésbé fogsz azonosulni vele. Ha pedig már nem igazán azonosulsz vele, a hatalma is gyengül fölötted, míg végül megszűnik. Legalábbis ezen a területen.

Aztán majd talál valami mást, s te kezdheted előröl. :)

Az sem baj. Minél többször, többféle formában mész ezen keresztül, annál jobban erősödik a tudatod. Annál könnyebb ébren maradni és

FIGYELNI :)

A bejegyzés trackback címe:

https://bekasto.blog.hu/api/trackback/id/tr815703019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása