BEMUTATKOZÁS

Ha sétálsz egy tó közelében, sokféle hangot hallhatsz. A víz csobogását, a szél zúgását. Sokszor a békák kuruttyolását is. Dönthetsz, hogyan tovább. Észre sem veszed és továbbmész. Megállsz egy pillanatra, mert idegesít a vartyogás. Szidod a békát, mert zavar. Vagy állsz egy kicsit és hallgatod. Belefeledkezel. Akárhogy döntesz, a békának mindegy. Ő marad és brekeg. Yorick vagyok, és ez az én tavam.

Együtt brekegünk

  • jorick1977: @sünibaba: Én valójában nem erre gondoltam... :) De abban is van igazság, amit írtál. Hiszek abban... (2015.01.30. 07:03) Megcsalás 4.
  • sünibaba: Sokat gondolkodom a megcsalásról szóló írásaidon. Töprengek, hogy vagyok én most ezzel. Teljes mér... (2015.01.28. 19:33) Megcsalás 4.
  • sünibaba: @jorick1977: Válaszoltál, nagyon is, köszönöm. Én is egyre többször meglátom azt a sérült kicsit ... (2014.10.16. 18:56) Realitás vagy valóság?
  • jorick1977: @sünibaba: Magát az érzést ahhoz tudnám hasonlítani, amikor a bűvész nagylelkűen megmutatja, hogya... (2014.10.07. 09:37) Realitás vagy valóság?
  • sünibaba: @jorick1977: Esetleg igen, ha ez nem túl tolakodó kérés. Könnyebb megértenem, ha van konkrétabb pé... (2014.10.05. 07:32) Realitás vagy valóság?
  • Utolsó 20

Önszuggesztió

2014.03.17. 15:40 | jorick1977 | komment

Járni az úton. Kiüresedni. Mint egy váza, amiből kiöntöd a zavaros vizet. Hagyni, hogy a pillanat beáramoljon a helyére. Ha nem gondolsz, Élettel telsz meg.

Feloldódik a forma. Ha tele vagy gondolattal, minek lenne még helye az életedben. Csak hordalék. Csak zaj.

Nem tudni, mi lesz a következő pillanat. Elfogadni. Átélni. Nem gondolni.

Nem töprengeni a szavak értelmén. Mire kimondod, már elillant az, amit meg akartál ragadni vele. Vitázni? Mivel? Az Élettel, a Pillanattal? Ugyan mit állíthatnál érvényesebben, mint azt, hogy élsz?

Az elme kiürítése haldoklás. Lehet hirtelen, vagy lassan. De az, aminek tartod magad, az illúzió, az Én meghal. Ami marad, az az Élet.

Végül megszületsz.

Csak előbb...

meg kell halni.

Mérhetetlenül kell bízni. Az Élet tudja a dolgát, s te a része vagy. Engedd el a döntést. Az illúziót, hogy valaha is döntöttél.

Lazíts.

Szemlélődj.

Figyelj!

A bejegyzés trackback címe:

https://bekasto.blog.hu/api/trackback/id/tr255866335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Max & Maxina · www.maxandmaxina.blog.hu 2014.03.20. 08:27:47

ha nincs döntés, akkor ezek a tanácsok:
"1. Változtass rajta! 2. Ha nem tudsz változtatni, akkor szállj ki a helyzetből! 3. Ha egyik sem megy, fogadd el"
minek számítanak? ezek mindegyike döntésre való felhívás. vagy nem?
csak kérdezem. :)

jorick1977 · http://bekasto.blog.hu 2014.03.20. 14:31:56

@Max & Maxina: Igazad van. Ezek, ha úgy nézed, döntések. Bár szerintem igazából lehetőségek. Vagy ez történik, vagy az. A gond akkor van, ha nem látod, hogy valójában csak ezek a lehetőségek állnak rendelkezésedre, ha valamitől szenvedsz.
Az első két pont a külvilágban próbál változást generálni, s így szüntetni meg a szenvedést. A harmadik akkor kerül a képbe, amikor az első kettő nem lehetséges. Amikor semmilyen lehetőséged sincs kívül hatást elérni. Ekkor a szenvedés úgy szüntethető meg, ha megszünteted az ellenállásodat és elfogadod a helyzetet. Te kezdesz változni, s nem a külső körülmények.
Sokszor az emberek megragadnak ott, hogy szenvednek a helyzettől, nem tudnak, vagy nem akarnak tenni ellene, viszont elfogadni sem tudják, s végül csak panaszkodnak, figyelmük középpontjába a szenvedésük kerül, ez vakká teszi őket a külvilág valódi eseményeit, s mindent csak ezen átszűrődve kezdenek érzékelni. Innen már nem lehet látni azt, ami valójában van, csak azt, amit gondolok róla. Amikor a szenvedés olyan mértékűvé válik, ami "elviselhetetlen", akkor az egyén cselekedni kezd. Viszont már teljesen elveszítette a kapcsolatot a realitással. Így cselekedetei sokszor görcsössé, diszfunkcionálissá válnak, s csak ront a helyzeten.
csak válaszolom :)
süti beállítások módosítása