BEMUTATKOZÁS

Ha sétálsz egy tó közelében, sokféle hangot hallhatsz. A víz csobogását, a szél zúgását. Sokszor a békák kuruttyolását is. Dönthetsz, hogyan tovább. Észre sem veszed és továbbmész. Megállsz egy pillanatra, mert idegesít a vartyogás. Szidod a békát, mert zavar. Vagy állsz egy kicsit és hallgatod. Belefeledkezel. Akárhogy döntesz, a békának mindegy. Ő marad és brekeg. Yorick vagyok, és ez az én tavam.

Együtt brekegünk

  • jorick1977: @sünibaba: Én valójában nem erre gondoltam... :) De abban is van igazság, amit írtál. Hiszek abban... (2015.01.30. 07:03) Megcsalás 4.
  • sünibaba: Sokat gondolkodom a megcsalásról szóló írásaidon. Töprengek, hogy vagyok én most ezzel. Teljes mér... (2015.01.28. 19:33) Megcsalás 4.
  • sünibaba: @jorick1977: Válaszoltál, nagyon is, köszönöm. Én is egyre többször meglátom azt a sérült kicsit ... (2014.10.16. 18:56) Realitás vagy valóság?
  • jorick1977: @sünibaba: Magát az érzést ahhoz tudnám hasonlítani, amikor a bűvész nagylelkűen megmutatja, hogya... (2014.10.07. 09:37) Realitás vagy valóság?
  • sünibaba: @jorick1977: Esetleg igen, ha ez nem túl tolakodó kérés. Könnyebb megértenem, ha van konkrétabb pé... (2014.10.05. 07:32) Realitás vagy valóság?
  • Utolsó 20

Na jó!

2013.05.01. 07:11 | jorick1977 | Szólj hozzá!

Címkék: vallás evangélium spiritualitás Jézus Júdás

El kell ismernem, Jézus nem volt ostoba. A következő idézet Júdás evangéliumából való:

“Jézus azt mondta nekik [a tanítványainak]: Miért zavarodtatok össze? Bizony mondom nektek, minden pap, aki az oltár előtt áll, az én nevemet hívja segítségül. Továbbá azt is mondom nektek, hogy a nevem ráíratott a csillagok nemzedékeinek eme […] - jára, az emberek nemzedékei által. [És ők] gyümölcstelen fákat ültettek az én nevemben, szégyenletes módon.

Jézus azt mondta nekik: Akiket az oltárnál láttatok [egy közös látomásban], amint átveszik az áldozatokat, azok vagytok ti. Az az isten, akit szolgáltok, és ti vagytok a tizenkét ember, akit láttatok, és az állatok, amelyeket láttatok, hogy áldozatnak visznek, azok a tömegek, akiket félrevezettetek [40] ennél az oltárnál. […] odaáll majd, és így használja ki nevemet, és a jámborak nemzedékei hűségesek lesznek hozzá.”

(forrás: Rodolphe Kasser, Marvin Meyer, Gregor Wurst: Júdás evangéliuma a Tchacos-kódex alapján. National Geographic. 33-34. o.)

Nem rossz, mi?

Tovább is van, csak most nincs kedvem tovább idézni :)

Brekk :)

A bejegyzés trackback címe:

https://bekasto.blog.hu/api/trackback/id/tr195258920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.