BEMUTATKOZÁS

Ha sétálsz egy tó közelében, sokféle hangot hallhatsz. A víz csobogását, a szél zúgását. Sokszor a békák kuruttyolását is. Dönthetsz, hogyan tovább. Észre sem veszed és továbbmész. Megállsz egy pillanatra, mert idegesít a vartyogás. Szidod a békát, mert zavar. Vagy állsz egy kicsit és hallgatod. Belefeledkezel. Akárhogy döntesz, a békának mindegy. Ő marad és brekeg. Yorick vagyok, és ez az én tavam.

Együtt brekegünk

  • jorick1977: @sünibaba: Én valójában nem erre gondoltam... :) De abban is van igazság, amit írtál. Hiszek abban... (2015.01.30. 07:03) Megcsalás 4.
  • sünibaba: Sokat gondolkodom a megcsalásról szóló írásaidon. Töprengek, hogy vagyok én most ezzel. Teljes mér... (2015.01.28. 19:33) Megcsalás 4.
  • sünibaba: @jorick1977: Válaszoltál, nagyon is, köszönöm. Én is egyre többször meglátom azt a sérült kicsit ... (2014.10.16. 18:56) Realitás vagy valóság?
  • jorick1977: @sünibaba: Magát az érzést ahhoz tudnám hasonlítani, amikor a bűvész nagylelkűen megmutatja, hogya... (2014.10.07. 09:37) Realitás vagy valóság?
  • sünibaba: @jorick1977: Esetleg igen, ha ez nem túl tolakodó kérés. Könnyebb megértenem, ha van konkrétabb pé... (2014.10.05. 07:32) Realitás vagy valóság?
  • Utolsó 20

Elkerülni a szenvedést

2013.12.30. 08:31 | jorick1977 | Szólj hozzá!

Címkék: ego élet önértékelés fájdalom filozófia gondolatok valóság most szenvedés figyelem bölcsesség pszichológia életvezetés szenvedély tudat igazság önismeret önbizalom útkeresés konfliktus félelmek összehasonlítás elme hála önkép keretek megszabadulás jelenlét feloldás Eckhart Tolle


Mit gondolsz? célszerű vagy ostobaság elkerülni azt a személyt aki elutasítást fájdalmat szenvedést vált ki belőled. Aki összetöri a szíved. Ezt kell megoldanom. Különben mindig erőt kell vennem magamon minden egyes alkalommal amikor kapcsolatba kerülök azzal a személlyel és ez már elviselhetetlen.

 


A bölcsek azt mondják, légy hálás azoknak, akik bántanak, szenvedést okoznak neked, mert ők tanítanak téged. Ahhoz, hogy ezzel kezdeni lehessen valamit, meg kell érteni a szenvedés természetét. Itt csak röviden annyit, hogy a szenvedés többnyire akkor keletkezik, amikor az elme által kreált szimulált valóságkép és a Valóság eltávolodik egymástól. Amikor valami szenvedést okoz számodra, akkor három lehetőség áll a rendelkezésedre:

<!--more-->

1. Szállj ki a helyzetből!

2. Ha nem tudsz vagy nem akarsz kiszállni, akkor változtasd meg a helyzetet!

3. Ha nem tudsz kiszállni és nem tudod megváltoztatni, akkor fogadd el a helyzetet! (Tolle)

Bármilyen más cselekvés egyszerűen őrültség. Mindhárom megoldás célravezető lehet. De az, hogy benne maradsz a helyzetben, nem változtatsz rajta, és el sem tudod fogadni, na, az ostobaság. Azért fordulhat elő, mert öntudatlanul cselekszel, s az elme túlságosan korlátolt ahhoz, hogy meglássa a megoldást.

Én az javasolnám, nézz a mélyére a szenvedésednek. próbáld meg kívülről szemlélni magadat. Légy őszinte magadhoz! Mi fáj ott belül valójában? A másik személy csak van. Olyan amilyen. Nincs hatalmad fölötte. Nem változtathatod olyanná. amilyenné az egód szeretné. Azt vizsgáld meg, mi az oka annak, hogy Te így reagálsz rá? Ekkor láthatod meg a korlátaidat. Ekkor kaphatsz esélyt arra, hogy megtapasztald, hogy van valami az elméd korlátain túl, s a te olvasatod a világról, bár egyedi, valójában ugyanolyan hamis és érvénytelen, mint bárki másé. Mint azé a személyé, aki fájdalmat okoz neked. S hogyan is vehetnél komolyan valakit, aki alvajáróként közlekedik a világban, s puszta reflexek rángatják. Tényleg ki tudsz borulni a kómás betegre?

Hát így tanítanak minket azok, akiket gyűlölünk, utálunk, nem bírunk elviselni. Nem az ő hibájuk, ha nem figyelünk eléggé a tanításukra.

Jó tanulást :)

A bejegyzés trackback címe:

https://bekasto.blog.hu/api/trackback/id/tr195717058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.