BEMUTATKOZÁS

Ha sétálsz egy tó közelében, sokféle hangot hallhatsz. A víz csobogását, a szél zúgását. Sokszor a békák kuruttyolását is. Dönthetsz, hogyan tovább. Észre sem veszed és továbbmész. Megállsz egy pillanatra, mert idegesít a vartyogás. Szidod a békát, mert zavar. Vagy állsz egy kicsit és hallgatod. Belefeledkezel. Akárhogy döntesz, a békának mindegy. Ő marad és brekeg. Yorick vagyok, és ez az én tavam.

Együtt brekegünk

  • jorick1977: @sünibaba: Én valójában nem erre gondoltam... :) De abban is van igazság, amit írtál. Hiszek abban... (2015.01.30. 07:03) Megcsalás 4.
  • sünibaba: Sokat gondolkodom a megcsalásról szóló írásaidon. Töprengek, hogy vagyok én most ezzel. Teljes mér... (2015.01.28. 19:33) Megcsalás 4.
  • sünibaba: @jorick1977: Válaszoltál, nagyon is, köszönöm. Én is egyre többször meglátom azt a sérült kicsit ... (2014.10.16. 18:56) Realitás vagy valóság?
  • jorick1977: @sünibaba: Magát az érzést ahhoz tudnám hasonlítani, amikor a bűvész nagylelkűen megmutatja, hogya... (2014.10.07. 09:37) Realitás vagy valóság?
  • sünibaba: @jorick1977: Esetleg igen, ha ez nem túl tolakodó kérés. Könnyebb megértenem, ha van konkrétabb pé... (2014.10.05. 07:32) Realitás vagy valóság?
  • Utolsó 20

Félálom

2014.03.25. 05:52 | jorick1977 | Szólj hozzá!

Érzem ahogy oldódnak a félelmek és a görcsök. Semmi nem lett jobb vagy rosszabb. Én változom. Egyre kevésbé veszem komolyan magam. Egyre könnyebb vagyok.

Egyre több mosoly vesz körbe. Érzik.

Persze szenvedek még időről-időre, csak...  Csak amikor éppen nagyon szenvedek, akkor már nem felejtem el, hogy ez egy múló állapot. Nem felejtem el, hogy mit teszek én, hogy ez a szenvedés megjelenhessen bennem.

Láttad a Harry Pottert, amikor a mumust elűző commikulus varázslatot tanítják? A lényege, hogy a mumus mindig a legsötétebb félelmednek megfelelő formában jelenik meg. Ha engedsz a félelmednek, akkor a mumus nem tudom mit csinál veled, itt nem figyeltem, de biztos valami rosszat. Úgy kerülheted ezt ki, hogy valahogy viccé, tréfává alakítod a félelmedet, hogy nevetni tudj rajta.

Ez hasonló állapot. Még bele-bele alszom a saját álmomba, de egyre gyakrabban riadok fel. Egyre többször érzem a megkönnyebbülést: ez csak álom volt.

Van, hogy mások húznak bele az ő álmaikba. Ezek többnyire rémesek. Már sokszor kívül maradok és csak figyelem őket. Tanulok. Tapasztalok.

Egyre könnyebben tudok

figyelni!

A bejegyzés trackback címe:

https://bekasto.blog.hu/api/trackback/id/tr505877648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.