BEMUTATKOZÁS

Ha sétálsz egy tó közelében, sokféle hangot hallhatsz. A víz csobogását, a szél zúgását. Sokszor a békák kuruttyolását is. Dönthetsz, hogyan tovább. Észre sem veszed és továbbmész. Megállsz egy pillanatra, mert idegesít a vartyogás. Szidod a békát, mert zavar. Vagy állsz egy kicsit és hallgatod. Belefeledkezel. Akárhogy döntesz, a békának mindegy. Ő marad és brekeg. Yorick vagyok, és ez az én tavam.

Együtt brekegünk

  • jorick1977: @sünibaba: Én valójában nem erre gondoltam... :) De abban is van igazság, amit írtál. Hiszek abban... (2015.01.30. 07:03) Megcsalás 4.
  • sünibaba: Sokat gondolkodom a megcsalásról szóló írásaidon. Töprengek, hogy vagyok én most ezzel. Teljes mér... (2015.01.28. 19:33) Megcsalás 4.
  • sünibaba: @jorick1977: Válaszoltál, nagyon is, köszönöm. Én is egyre többször meglátom azt a sérült kicsit ... (2014.10.16. 18:56) Realitás vagy valóság?
  • jorick1977: @sünibaba: Magát az érzést ahhoz tudnám hasonlítani, amikor a bűvész nagylelkűen megmutatja, hogya... (2014.10.07. 09:37) Realitás vagy valóság?
  • sünibaba: @jorick1977: Esetleg igen, ha ez nem túl tolakodó kérés. Könnyebb megértenem, ha van konkrétabb pé... (2014.10.05. 07:32) Realitás vagy valóság?
  • Utolsó 20

Megcsalás

2015.01.07. 11:34 | jorick1977 | Szólj hozzá!

Csalni?

Becsapni valakit. Elhitetni vele, hogy valami van valahogy, valamilyen szabályok szerint, közben megszegni a szabályokat. Visszaélni a bizalommal. Felrúgni a kimondott vagy kimondatlan megállapodást.

Igen. Talán ezt jelenti: Csalni.

Kezdjük az alapokkal. 

Szabályok, konvenciók, szokások. Mindezek az elme kreációi. Egyetlen célt szolgálnak. Megteremteni a biztonság illúzióját. Hogy vannak fix és változatlan pontok az életben, amik mindig ugyanolyanok. Hogy létezik olyasmi, hogy stabilitás.

best_of_the_best_funny_pictures_moments_9_16-550x415.jpg

Ismered az ígéretet, melyet akarva akaratlanul teszel a másiknak kapcsolatotok elején? Igen. Arra gondolok, amikor elhiszed és elhiteted a másikkal, hogy innentől kezdve aztán örökkön örökké...

VIII. Henriket a gyóntatója többször megrótta, hogy kicsapongó életet él. A király parancsot adott, s innentől kezdve a pap minden vacsoránál, fácánt kapott. Eleinte örült, de a második hét környékén egyszercsak kifakadt a vacsoránál: - Felség!? Mindig csak fácán?! - VIII. Henrik elégedetten hátradőlt, kajánul elvigyorodott, s annyit kérdezett: Atyám! Mindig csak a királyné?!

Hogy ez így cinikus egy kissé? Hát persze. Ez csak egy anekdota. De valahol mélyen mégiscsak rámutat a lényegre. Az életnek nem része az állandóság, a stabilitás, a változatlanság. Ami nem változik, az nem él.

Minden és mindenki folyamatosan változik. Minden pillanatban egy új világra eszmélünk, hisz semmi nem azonos az előző pillanattal, s rögvest átadja helyét a következőnek. Ez így őrület és élhetetlen? Az elme számára az.

A testedben minden nap több millió sejt pusztul el és több millió sejt keletkezik. A bőröd 27 naponta lecserélődik. Amikor tehát magadat nézed s állandónak gondolod, a tükörből olyasmi néz vissza rád, ami egy hónapja még nem is létezett. A teljes tested nagyjából hét évente teljesen lecserélődik. Állandóság? Bullshit.

A testedet minden másodpercben ingerek ezrei bombázzák. Kívülről, belülről. Ez mind keresztül fut az idegrendszereden, de csak töredéke válik tudatossá. A többi nyom nélkül múlik el? Nagy túrót! Formál, csiszol, változtat. Épp csak parányi mértékben. Az elme számára észrevétlenül. Persze vannak olyan hatások, élmények, események, melyek kataklizmaszerű változásokat eredményeznek. Ezek többnyire traumák.

Egy olyan rendszerben stabilitást remélni, melyben minden pillanatban végtelen számú változó vesz részt? Lehet, de minek...

Igen. Jól gondolod. Ennek mind-mind köze van a megcsalás témaköréhez. Hogy hogyan?

Majd legközelebb...

Addig is próbálj figyelni ezekre a jelenségekre. :)

(folytatás)

A bejegyzés trackback címe:

https://bekasto.blog.hu/api/trackback/id/tr676938433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása