BEMUTATKOZÁS

Ha sétálsz egy tó közelében, sokféle hangot hallhatsz. A víz csobogását, a szél zúgását. Sokszor a békák kuruttyolását is. Dönthetsz, hogyan tovább. Észre sem veszed és továbbmész. Megállsz egy pillanatra, mert idegesít a vartyogás. Szidod a békát, mert zavar. Vagy állsz egy kicsit és hallgatod. Belefeledkezel. Akárhogy döntesz, a békának mindegy. Ő marad és brekeg. Yorick vagyok, és ez az én tavam.

Együtt brekegünk

  • jorick1977: @sünibaba: Én valójában nem erre gondoltam... :) De abban is van igazság, amit írtál. Hiszek abban... (2015.01.30. 07:03) Megcsalás 4.
  • sünibaba: Sokat gondolkodom a megcsalásról szóló írásaidon. Töprengek, hogy vagyok én most ezzel. Teljes mér... (2015.01.28. 19:33) Megcsalás 4.
  • sünibaba: @jorick1977: Válaszoltál, nagyon is, köszönöm. Én is egyre többször meglátom azt a sérült kicsit ... (2014.10.16. 18:56) Realitás vagy valóság?
  • jorick1977: @sünibaba: Magát az érzést ahhoz tudnám hasonlítani, amikor a bűvész nagylelkűen megmutatja, hogya... (2014.10.07. 09:37) Realitás vagy valóság?
  • sünibaba: @jorick1977: Esetleg igen, ha ez nem túl tolakodó kérés. Könnyebb megértenem, ha van konkrétabb pé... (2014.10.05. 07:32) Realitás vagy valóság?
  • Utolsó 20

Egy kicsit el vagyok veszve...

2014.04.22. 07:49 | jorick1977 | komment

Egy kicsit el vagyok veszve...

Mesélj, mi a baj?

Nincsenek támpontok. Nem tudom, haladok-e? Ha haladok is, nem tudom jó irányba-e? Nem tudom vannak-e irányok? S nem tudom kell-e haladnom?

Ó! Már azt hittem, komoly problémád van. :)

Jól szórakozol rajtam, ugye?

Nem. Én magamon szórakozom jól. Hiányzik valami?

Nem. Semmi...

Na, ez kicsit bizonytalan volt.

Szóval, jó lenne valami kis bizonyíték, hogy jó irányba tartok. Bármilyen bizonyosság...

Már megint olvastál valamit, ugye?

Igen. Egy olyan ébredés történetét, ami tele van megtapasztalásokkal. Hihetetlen élményekkel. Egy csapásra megváltozott látásmódokkal... Én meg szarakodok itt és tipródom.

Tudod néha azon gondolkodom, hogy milyen paradox az egész helyzet. Azok, akikkel mindenféle "látványos" dolgok történnek, egycsapásra megvilágosodnak, sokszor elmesélik történetüket. Ez nagyon fontos, mert mások így kaphatnak hírt arról, hogy van valami... Valami, ami mindennél fontosabb. Aztán ebből vagy tanítások lesznek vagy nem. Másrészről viszont, amikor valaki mindezt elmeséli, elvárásokat támaszt másokban. Azt hiszik ezt nekik is meg kell élni. Mert, ha nem, akkor csak elcseszik az idejüket a bénázással. Pedig...

Dehát én tényleg csak elcseszem az időmet. Gyakorlatilag csak gondolkodom, képzelődök, körben forgok.

Pedig te is ismered azt a mondást: Cél egy van, de út végtelen számú. Nincs szabály. A te utad pont ugyanolyan érvényes mint azé, aki a fa alatt ülve hirtelen átlényegül, vagy traumás élete okozta szenvedései miatt összeomlik, meghal, túlél, megvilágosodik. Amikor rangsorolsz, viszonyítgatsz, akkor csak az egód pörög...

Francba...

Figyelj! Annyira egyszerű, hogy az már kiábrándító. Te ne azzal foglalkozz, hogy mások mit, hogyan éltek meg. Amíg erre figyelsz, egyszerűen nem élsz. Nem éled meg azt, ami veled történik. Semmi más dolgod nincsen, mint élni. Éld meg az életed. A többi teljesen lényegtelen. Ne azt figyeld, hol kéne tartanod, mit kéne gondolnod, érezned. Csak pusztán legyél az, ami vagy.

Ezért írta valaki valahol, hogy a spirituális tanítások csak arra jók, hogy lehozzanak a spiritualitásról?

Valószínűleg igen. De neked még a spiritualitással sem kell foglalkoznod. Az is csak egy címke. Egy értelmezendő szó. Mondom még egyszer: ÉLJ és

FIGYELJ!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bekasto.blog.hu/api/trackback/id/tr26067616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gráf Légrádi Balázs 2014.09.23. 21:50:06

Én is sokat töprengek ezeken...mi nagyon rokon lelkek vagyunk...:)
Ilyen alapon minden címke...és ugye itt élünk a címkék között lavírozva...és a díszlet ehhez egy nem a jelenben élő, velejéig egóból, beidegződésből, reakcióból működő ember tömeg által meghatározott külvilág...(gyártottam egy újabb címkét...:)

jorick1977 · http://bekasto.blog.hu 2014.09.24. 06:27:45

Címkék kellenek. Különben nem tudnánk kommunikálni. Csak nem biztos, hogy annyira komolyan kell venni őket. Vagy magunkat. Vagy bármit :D
süti beállítások módosítása