BEMUTATKOZÁS

Ha sétálsz egy tó közelében, sokféle hangot hallhatsz. A víz csobogását, a szél zúgását. Sokszor a békák kuruttyolását is. Dönthetsz, hogyan tovább. Észre sem veszed és továbbmész. Megállsz egy pillanatra, mert idegesít a vartyogás. Szidod a békát, mert zavar. Vagy állsz egy kicsit és hallgatod. Belefeledkezel. Akárhogy döntesz, a békának mindegy. Ő marad és brekeg. Yorick vagyok, és ez az én tavam.

Együtt brekegünk

  • jorick1977: @sünibaba: Én valójában nem erre gondoltam... :) De abban is van igazság, amit írtál. Hiszek abban... (2015.01.30. 07:03) Megcsalás 4.
  • sünibaba: Sokat gondolkodom a megcsalásról szóló írásaidon. Töprengek, hogy vagyok én most ezzel. Teljes mér... (2015.01.28. 19:33) Megcsalás 4.
  • sünibaba: @jorick1977: Válaszoltál, nagyon is, köszönöm. Én is egyre többször meglátom azt a sérült kicsit ... (2014.10.16. 18:56) Realitás vagy valóság?
  • jorick1977: @sünibaba: Magát az érzést ahhoz tudnám hasonlítani, amikor a bűvész nagylelkűen megmutatja, hogya... (2014.10.07. 09:37) Realitás vagy valóság?
  • sünibaba: @jorick1977: Esetleg igen, ha ez nem túl tolakodó kérés. Könnyebb megértenem, ha van konkrétabb pé... (2014.10.05. 07:32) Realitás vagy valóság?
  • Utolsó 20

Ma meghalok!

2013.09.13. 06:56 | jorick1977 | 1 komment

Címkék: ego függőség halál bűntudat önértékelés fájdalom szorongás filozófia gondolatok valóság most szenvedés figyelem szeretet bölcsesség pszichológia életvezetés szenvedély tudat igazság megvilágosodás önismeret lelkiismeret harmónia útkeresés félelmek spiritualitás elme hála önkép megszabadulás jelenlét megbánás bakancslista feloldás utolsó nap meghalás

Belegondoltál már abba, hogy mit tennél, ha tudnád ez az utolsó napod itt a Földön? Szerintem mindenki eljátszik néha a gondolattal. Ez olyan bakancslistás dolog. De én most nem arra gondolok, hogy elképzeled, hogy tudod, ez az utolsó heted, kilépsz a munkahelyedről, vagy csak be sem mész, gyorsan listát készítesz azokról a dolgokról, amit meg akarsz tenni, aztán nekivágsz. 

Egy bizonyos ponton hirtelen más megvilágításba kerülnek a dolgok. Felborul a szokott sorrendje a fontos és nem fontos dolgoknak. És láss csodát, ha jól csináltad, talán életedben először, érzékeled egy napod Valóságát a maga idióta értelmetlenségében. A nevetséges halogatásaidat, a röhejes bosszúságaidat, a szánalmas szorongásaidat. Minél inkább az egód irányít, annál erősebben jelentkezik az érzés, milyen szánalmas baromságokkal töltötted az életedet. 

Hirtelen gyengül a félelem. Romlott-e a forint az euróhoz képest? Ki nem szrja le? Ma meghalok! Ez az egyetlen dolog, amit nem szabad elfelejteni. Valami furcsa, könnyed lebegés érzés lesz úrrá rajtad. Könnyű lettél. Kimásztál a betonszarkofág alól.

Én mindig szerettem volna valamit magam után hagyni, valamit, ami kiemelkedő, ami miatt jó szívvel emlékeznek rám. De ha ma meghalok, már nincs időm. Sőt, a sok minden, titkos vágy, terv… már késő, nincs idő! Az egyetlen dolog, amit még tehetek, hogy egy jó nappal búcsúzom. Egy olyan nappal, amiben felsorakoztatom mindazt, amit fontosnak érzek. Nem azt, amit az egóm tart annak. Szegény nyomorult a közelgő megsemmisülés gondolatára fülét-farkát behúzva az agyam egy távoli zugába menekült. Most a tempót a Tudatom diktálja. Ő nyugodt. Tudja, hogy bár a halál kicsit macerás, valójában túl van lihegve, mint probléma. 

Hogy ez csak egy hülye játék? Puszta fikció? Ezért nem rúgatnád ki magad azzal, hogy őszinte vagy a szemét főnököddel? Nem bújsz ki a szorongás kötelékéből, amit a Holnap font köréd? Lelked rajta. DE! A LELKED RAJTA!

Sose felejtsd el! (Pedig el fogod, mert az egód mindent el fog követni, hogy elfeledd.) A halállal kapcsolatban két biztos ismerettel rendelkezünk:

1. Mindenki meghal egyszer. (Akármit is csinál!)

2. Hogy ki, mikor hal meg, nem tudható előre. Bármikor meghalhatsz! Akár MOST IS!

Meddig akarsz várni még? Minek kell még ahhoz teljesülnie, hogy elkezdj élni?! 

Micsoda? Majd változtatsz? Dehát reggelre halott vagy. Mire vársz? 

Huh. Jó játék mi?

Próbáld ki, és ne felejts el közben

FIGYELNI!

A bejegyzés trackback címe:

https://bekasto.blog.hu/api/trackback/id/tr995510283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása